Környék

Linkek

www.rci.com

www.slovakia.travel

www.donovaly.sk

www.banskabystrica.sk 

www.besenovanet.sk

www.golftale.sk 

www.spa-sliac.sk

www.tatralandia.sk

A Residence Club gyönyörű környezetben található, Donovalyban - az Alacsony-Tátra /Nízke Tatry/, a Nagy-Fátra /Veľká Fatra/ és az Óhegyi-Tátra /Starohorské vrchy/ határán. Ez a hely szinte azért van kitalálva, hogy aktívan pihenhessen az egész család. Az eElbűvölő  a természet, amely a nyári és téli tevékenységek kifogyhatatlan forrása. A minőségi szolgáltatások magas minősége sok kihagyhatatlan lehetőséget kínálnak az üdülés kellemes eltöltéséhez, közvetlenül Szlovákia szívében.

Ismerje meg aktívan a környező természetet, télen is és nyáron is.

Télen is  és nyáron is kihasználhatja azt az egyedülálló lehetőséget, hogy drótkötélpályán feljutva felmegy egészen a Nová hoľára és megcsodálhatja az Alacsony-Tátra /Nízke Tatry/ és a Nagy-Fátra /Veľká Fatra/ szépségeit. Jó időbenjárásnál látható a Nyugati-Tátra /Západné Tatry/ a Krivánnal Kriváň/ együtt. Úgyszintén Jjavasoljuk a közeli skanzenek meglátogatását Vlkolínec, Špania Dolina és Staré Hory környékén. Ezeken a helyeken magába szívhatja a kulturális örökség hangulatát, és a saját bőrén megtapasztalhatja, hogy milyen volt az élet Szlovákiában régen. Ha nyáron szeretne lehűlni, az ideális hely a Harmaneci barlang. Még a legfülledtebb napon is a hőmérséklet itt hat fok körül mozog, és a természet alkotta szépségek gyönyörűségek garantáltan meglepő felejthetetlen élményt nyújtanak. Télen a Donovaly kitűnő feltételeketkel biztosít bír a sízéshez a sieléshez, snowboardinghoz, sífutáshoz és egyéb havas sportokhoz.

A környék gazdag termálvíz-forrásokbanra, melyek kellemes kikapcsolódást nyújtanak a napokat több vízi üdülőközpontban. teszik kelemesséPl.– BešeňováSliač vagy Tatralandia.

 

Amennyiben a golf zöld gyepjét kedveli, látogassa meg a Tále-i Golfpályát, amely csak 25 kilométerre van található. Kipróbálhatja a 18 lyukú profi pályát az gyönyörű környezetében.

 

Kóstolja meg a gasztronómiai specialitásokat különlegességeket

 Próbálja ki az igazi szlovák konyhát, amelynek az említett területen nagy hírneve van. Mindenki igazolhatja, hogy a hagyományos szlovák specialitások sehol sem nem ízlenek máshol úgy olyan jól, mint itt.

Besztercebánya /Banská Bystrica/ - város Szlovákia szívében

banska-bystrica-slovakia-view-from-leaning-tower6387177.jpg

Különálló fejezet a történelmileg jelentős, 25 kilométer távolságban lévő Besztercebánya városának meglátogatása, melyet az első szlovákiai városok között neveztek ki nyilvánítottak városi védett műemlék-területté. A legfontosabb műemlékekhez tartozik a városi vár területe (Barbakan), a Szűz Mária és a Szent Kereszt templomok által ékesített tér, a régi városháza, a Mátyás-ház, a barbakan és a város körüli erődítmény maradványa. A város közepén található a Szlovák nemzeti Felkelés tere a Mária-oszloppal és a ferde óratoronnyal. Besztercebánya sok - tipikusan a polgári építészeti jegyeit őrző - tulajdonságokkal bíró történelmi épülettel büszkélkedhet. Biztosan Feltétlenül érdemes meglátogatni a múzeumokat is, mint például a SZNF Múzeumát, a Besztercebányai Állami Képtárat vagy a Közép-Szlovákiai Múzeumot. Besztercebányán egész évben rendeznek modern- és komolyzenei koncerteket és kulturális-társadalmi eseményeket.

Nyissa meg szívét Ismerje meg Szlovákia szívét szíve – Donovaly-t felé.

Otvorte svoje srdce srdcu Slovenska – Donovalom.