Szórakozás a családoknak

Donovaly környezete mintha csak a családi aktív pihenéshez lett volna teremtve.

Az elbűvölő természet a nyári és téli tevékenységek kifogyhatatlan tárháza forrása közvetlenül Szlovákia szívében.

Hűljön le a  A nyár kellős közepén hűljön le, télen pedig melegedjen fel.

Nyáromn kihasználhatja azt az exkluzív lehetőséget, hogy drótkötélpályán feljutva felmegy egészen a Nová hoľára és megcsodálhatja az Alacsony-Tátra /Nízke Tatry/ és a Nagy-Fátra /Veľká Fatra/ szépségeit. Úgyszintén Jjavasoljuk a közeli skanzenek meglátogatását is Vlkolínec, Špania Dolina és Staré Hory környékén. Ezeken a helyeken magába szívhatja a kulturális örökség hangulatát, és átélheti a saját bőrén megtapasztalhatja, hogy milyen volt az élet Szlovákiában, régen. Ha nyáron szeretne lehűlni, az ideális hely a Harmaneci barlang. Még a legfülledtebb napon is a hőmérséklet itt hat fok körül mozog, és a természet alkotta gyönyörűségek varázslatos garantáltan meglepő élményt nyújtanak.

banska-bystrica-slovakia-view-from-leaning-tower-thumb6387177.jpg

Ismerje meg Besztercebányát /Banská Bystrica/

Különálló fejezet a történelmileg jelentős Besztercebánya városának meglátogatása, amely 25 kilométer távolságban van. Ez a város a történelmi központ kellemes légkörével és érdekes épületeivel várja látogatóit építészettel bír. A városban nem csak nemcsak érdekes múzeumok és műemlékek találhatók, hanem modern bevásárlóközpontok és multiplex mozikkal.

leto-21-2.jpg

Nyári aktivitások

Turistika

Donovaly sok jelölt turista természeti útvonalat kínál mind a gyakorlott, mind  az igényes, de a rekreációs turisták részére is.

Cykloturistika

Donovalyban véglegesen meghonosodott a kerékpár-turisztika is. Az gyakorlott és az és igényes, de a relaxációs alkalmi kerékpárosoknak készült kerékpár-utakra közvetlenül az apartman környékéről juthat fel.

Fun aréna

A Fun aréna legnagyobb attrakciója a tobogán-bobpálya, melynek hossza majdnem 900 méter, továbbá a 21 méteres mászófal, a kötél-centrum, a bungee-trambulin és a 8-állású trambulin. A legkisebbeket biztonságos, gyermekeknek való kötél-centrum és felfújható csúszdák várják.

Paragliding

A legbátrabbak kipróbálhatják részére van elkészítve az ejtőernyős siklórepülőést, amely által saját bőrén tapasztalhatja meg  megtapasztalva a szabad repülést élményét. Érdeklődés esetén a tandemugrást is elérhető abszolválhat, vagy néhánynapos oktatáson révén megtanulhat siklóernyővel repülni. 

Motorové štvorkolky

Adrenalin-aktivtás túra, melynél rendes adag szórakozásban lesz része. A  a motocross pályaán mely vagy az akadálypálya nem jelent legyőzhetetlent akadályt a négykerekű off-road számára.

Paintball safari

Lövöldözzön a painball-paintball fegyverekkel céltáblákra egy mozgó terepjáróbólműből. Ennél a szórakozásnál Oolyan érzése lesz, mintha egy igazi tényleges szafarin venne részt.

Air Ball

Maximális adrenalint áramlást élhet át az Air Ball-ban, amely 30 km/óra sebességgel gurul le a dombról. Hagyjon mindent a természetre és élvezze az élményadta adrenalinos szabadság-érzését.

Ľukostrelba

Lőjön céltáblára sport-, vadász- vagy történelmi íjjal vagy szerszámíjjal.

Bowling centrum

Esti szórakozás várja Önöket a kellemes bowling-központban is, amely négy bowling-pályát, billiárdot, digitális golf-pályát, lézeres lőteret, darts-játékot, léghokit vagy és asztali futballt focit tartalmaz.

30-2.jpg

Téli aktivitások

17.jpg

Mit érne a tél sízés sielés nélkül? Donovalyn nagyon jól tudjuk, hogy mire van szükségük a sízőknek sielőknek, ezért a központ több mint 14 kilométer karbantartott sípályát, 14 sífelvonót és 2 kötélpályát kínál. A szolgáltatások szintje és a sízési sielési feltételek Donovalyt joggal sorolják Szlovákia legjobb síközpontjai közé.

Ha változatosságot keres változást szeretne, a környéken több egyéb síközpont is van, például a kedvelt Chopok Jasná.

Vleky

Gyors és kényelmes. Ezek azok a szavak, melyek a legjobban kifejezik a felvonók milyenségét minőségét Donovalyban. A legérdekesebb a kombinált, TELEMIX Nová hoľa 6 üléses felvonó és a 8 személyes kabin, továbbá a 4 üléses Buly Expres Záhradište. A felvonók szállító-kapacitása óránként 14 100 síző sielő.

Nočné lyžovanie

Nem volt elég a nappali sízés sielés? A vacsora után kipróbálhatja az éjszakai sielést sízésbe kezdhet, melynél különleges élményt jelent.tökéletesen kiélvezheti a pályát egy szokatlan napszakban.

Snowpark

Nem feledkeztünk el meg sem a gyermekekről, sem pedig azokról, akik a szánkózás örömeire kíváncsiak. A központ a szánkózásra egy speciálisan módosított lejtőn nyújtja van lehetőség, ahol nem kell félnünk, hogy a sízők sielők akadályozni fognak.

Snowpark

A Snowpark Riderspark a Záhradište pályán található, a libegő alatt. Ez egy egyedülálló park, sok akadállyal és lejtős felületettel, hogy ahol rendesen kitombolhatjuk kibolonduljuk magunkat a snowboardon vagy a síleceken.

SnowParagliding

Madártávlatból látni a havas Donovalyt olyan érzés, ami mindig bennünk marad. A magaslati, magaslatokban lévő hideg téli levegőt és a leírhatatlan nyugalmat megérezheti élvezheti egyedül vagy tandemben.

Psie záprahy

Ember, kutya és a csodálatos természet. Szívja magába a múltat hangulatát és győződjön meg arról, hogy a kutyaszán-hajtók élete egy nagy igazi kaland volt. Kipróbálhatja közvetlenül, vagy csatlakozhat a kedvenc kutyafogatának buzdításához.

Bowling centrum

Ez az eEgyetlen szlovákiai pálya, amely egész évben üzemel. A téli paintball olyan játék, amelynél nem csak a reakcióinkatsebességünket és testi képességeinket tornáztatjuk meg, hanem a taktikai gondolkodásmódunkat is.

Airboarding

Adrenalin-menettúra a havas tobogánon felfújható poliuretán deszkán és sílécekkel. Fedezze fel magában a versenyzőt és csússzon le a lejtőn teljes sebességgel.

Snowtubing

Az irányíthatatlan kerekek a havas tobogánban megismételhetetlen szórakozást kínálnak. Ne gondolkozzon azon, hogy hová lesz a csúszás merre csúszik, csak üljön be és a kerék kiválasztja a saját útját.

Snowtreking

Vegye fel a hótalpakat és sétáljon egyet a mély hóban. Használja ki a hótalpakat közlekedési eszközként a nehezebben hozzáférhető freeride terepeken való járáshoz túrázáshoz.

Pásové štvorkolky

A négykerekűjét lássa el hópárnával? és száguldjon vele a mély hóban. Válasszon saját pályát vagy a már kijelöltet.

Bowling centrum

Lőjön céltáblára száguldó szánról, élje át, milyen nehéz volt régen a téli vacsora megszerzése.